FLOW Svartisen VVS: Vellykket prosjekt på NAF sitt nye bilverksted i Bodø

Rørleggerbedriften FLOW Svartisen VVS AS sin Bodø-avdeling ferdigstilte i august sitt første store oppdrag på NAF sitt nye bilverksted i Olav V gate i Bodø. - Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner, sier daglig leder og rørleggermester Stig Einar Mork.

Publisert 1. sep. 2021

I vinter etablerte meløybaserte FLOW Svartisen VVS en egen rørleggeravdeling i Bodø da bedriften fikk flere større VVS-oppdrag i fylkeshovedstaden.

- Det bygges mye i og rundt Bodø for tiden, og siden vi tar oppdrag over hele Salten opprettet vi en egen avdeling der. Det nye verkstedet til Norges Automobilforbund, NAF i Bodø, er det første store prosjektet for Bodø-avdelingen vår. Nå søker vi flere rørleggere, sier Stig Einar Mork i FLOW Svartisen VVS.

Han etablerte rørleggerbedriften med base i Halsa i 2013 med seg selv som eneste ansatt. I dag er det 5 rørleggere og lærlinger i FLOW Svartisen VVS. FLOW Svartisen VVS jobber med spennende og ulike typer VVS-oppdrag innenfor i hele Salten og er en del av den tekniske tverrfaglige grupperingen FLOW Group.

- Det bygges mye i og rundt Bodø for tiden, og siden vi tar oppdrag over hele Salten opprettet vi en egen avdeling der.
Stig Einar Mork, FLOW Svartisen VVS

Fant de beste tekniske løsningene sammen
Samarbeidet med de andre aktørene i verkstedprosjektet har vært godt fra første dag. Rørleggerbedriften er underentreprenør, mens HENT er entreprenør på bygg for byggherren Stadssalg, som igjen leier ut til NAF.

- Før prosjektet startet opp gikk vi gjennom de tekniske løsningene sammen med de øvrige aktørene. Resultatet er gode, helhetlige og kostnadseffektive løsninger for å bygge og drifte verkstedet, sier Stig Einar Mork.

På det meste har 4 rørleggere vært i sving med å legge 2250 meter Roth gulvvarmerør i det topp moderne bilverkstedet.

Grunnarbeidene til det 650 kvm store verkstedbygget til NAF startet rett etter påske. FLOW Svartisen VVS har levert og montert sanitær- varme og trykkluftanlegget til NAF-verkstedet. Her har rørleggerbedriften laget 3 toalettrom, 2 bad og gulvvarmeanlegget som henter varme fra Keiseren fjernvarmeanlegg i Bodø. På det meste har 4 rørleggere vært i sving med å legge 2250 meter Roth gulvvarmerør i det topp moderne bilverkstedet.

Flere kvinner i byggebransjen
To av fem rørleggere hos FLOW Svartisen VVS er kvinner. Siden byggebransjen lenge var svært mannsdominert med få kvinner ansatt, får Stig Einar Mork svært gode tilbakemeldinger på kvinneandelen i bedriften fra både kunder og samarbeidspartnere. Siden også fungerende prosjektleder fra HENT er en kvinne, har kvinneandelen i dette byggeprosjektet vært relativt høy.

- Det er gledelig å registrere at byggebransjen ikke lenger er en mannsbastion. Jeg opplever at arbeidsmiljøet blir bedre med både kvinner og menn ute på prosjektene. Derfor oppfordrer vi også kvinner til å søke jobb hos oss, sier han.

Byggebransjen er ikke lenger en mannsbastion
Stig Einar Mork

Gjennom FLOW Group er Svartisen VVS en aktiv støttespiller til Ingeborg-nettverket, som er VVS-bransjens initiativ for å få flere jenter til å velge rørleggerfaget og å bygge nettverk mellom kvinnene i bransjen.

2 av 5 rørleggere hos FLOW Svartisen VVS er kvinner. Ninja Torrissen til venstre og Elise Mork til høyre.

Godt og smidig samarbeid gir nye prosjekter
Sigrid Næss Ebbesen som er fungerende prosjektleder for HENT på NAF-bygget er fornøyd med samarbeidet med FLOW Svartisen VVS. Hun er logistikkingeniør fra NTNU, jobber som prosjektingeniør på kalkulasjon og innkjøp i HENT, og har hatt en utvidet rolle i dette prosjektet.

- FLOW Svartisen VVS er nøye på HMS-rutinene og har levert slik de skal. Da vi måtte skyve på tidspunktet for å støpe verkstedgulvet, var de svært fleksible og fikk fremskyndet sitt arbeid. Ved å være så smidige unngikk vi forsinkelser i prosjektet, sier Sigrid Næss Ebbesen.

Nå søker vi flere rørleggere, gjerne kvinner!
Stig Einar Mork

I starten av september kunne de første bilene kjøre inn i verkstedet, og FLOW Svartisen VVS er allerede i gang med å regne på nye prosjekter med aktørene på NAF-prosjektet.

- Har du lyst til å jobbe hos oss, ta kontakt, avrunder Stig Einar Mork.

FLOW Svartisen var godt i rute dagen før overleveringen av verkstedet. – Det er alltid gøy å se det ferdige resultatet når alt er klart til bruk, sier Stig Einar Mork.
Ninja Torrissen og Elise Mork er to av rørleggerne som har lagt Roth gulvvarme i det nye verkstedet til NAF i Bodø.

Publisert
1. sep. 2021


Relaterte saker:

Gjør energitiltak for fremtiden med T-RØR.

Vi har tatt turen til Sør - Inntrøndelag Høgskolelag også kalt SKOFO. Her finnes både fjell og fjord, og lurer du på hva et kulturlandskap er, bare se ut vinduet. Jorder og enger grenser til skog og sjø på alle kanter. De har internatkapasitet til 115 elever, og i snart 120 år har de satt sitt preg på bygda Skogn. Skolen består nå av til sammen 3 bygg.
Les mer

ISO-sertifiseringer ingen skrivebordsøvelse hos FLOW Trøndelag VVS

- Fornøyde kunder og lønnsomme prosjekter krever at vi har levende systemer som vi hele tiden forbedrer, sier daglig leder Greif Sæther i FLOW Trøndelag VVS AS. Nå er bedriften både resertifisert etter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøsertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.
Les mer

Rens av gulvvarmerør: Nytt, viktig, lønnsomt

– Jeg ble overrasket over hvor mye smuss og avleiringer som hadde hopet seg opp i rørsystemet, forteller Astor Åsjord fra Engavågen i Meløy. FLOW Svartisen VVS tok oppdraget med rens av rørene og installering av energieffektiv varmepumpe.
Les mer

FLOW Bredesen Elektro er operative i Arendal.

Mandag 2. august startet FLOW Bredesen Elektro opp i Arendal. Fra før er FLOW Group representert med to datterselskap i Arendal, FLOW Bredesen VVS og FLOW Bredesen Klima, og er nå komplett med alle de tre tekniske fagene (elektro, rør og ventilasjon) i Agder-regionen, noe som bidrar til å skape et attraktivt og spennende faglig miljø for både kunder og medarbeidere.
Les mer

Bygger profesjonelt nettverk for tekniske fag

- Det er stor etterspørsel etter bedrifter som kan ta hånd om byggeprosessen på tvers av fag fra start til slutt. Vi ser at de profesjonelle kundene ønsker å forholde seg til ett kontaktpunkt, sier Håvard Hildrum, salgs- og markedsansvarlig hos rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS i Trondheim.
Les mer

- Vi har gitt kundene en enklere og tryggere hverdag

For å møte kravene kundene har til profesjonalitet, måtte Greif Sæther, daglig leder i rørentreprenøren FLOW Trøndelag VVS AS, endre måten han tenkte og drev bedriften sin på. - For oss ble løsningen å sette kundefokus og profesjonalisering i system sammen med de andre partnerne i FLOW Group, sier han.
Les mer

God driv i vårt 10. driftsår - men vi vil videre!

T-Rør AS i Levanger startet med et ønske om å drive egen bedrift, skape sin egen arbeidsplass og etter hvert utvikle og drive større. Nå i vårt 10. driftsår er vi fornøyd med utviklingen - Men vi vil videre!
Les mer

Flying start for ny elektroentreprenør i Trøndelag

Nils Godtfred Bjørnerud og Roger Tørset solgte seg inn som team da FLOW Group søkte etter leder til sin nye elektrosatsning i Trøndelag. - Vi hadde ikke gått i gang med å bygge opp en ny elektroentreprenør uten en solid aktør som FLOW Group i ryggen.
Les mer

Kreativt under koronaen hos FLOW Trøndelag VVS

I annerledesåret 2020 har FLOW Trøndelag VVS AS laget et nytt teknisk serviceprogram for kundene, lansert egen koronavask, miljøsertifisert seg etter ISO 14001 og resertifisert seg etter kvalitetsstandarden ISO 9001. Den tverrfaglige satsningen på elektro og klima i Trøndelag kom også skikkelig på plass i år.
Les mer

Lamarkgården sparte over 60% strøm med varmepumpen

De 20 husstandene i Lamarkgården midt i Ørnes sentrum reduserte strømforbruket med over 60% etter at FLOW Svartisen VVS installerte en ny varmepumpeløsning i bygget. At besparelsen ble så stor overrasket Robert Ueland, styreleder i sameiet.
Les mer

Arne Morten har jobbet 40 år med 3 generasjoner Svensen

9. juni var det 40 år siden Arne Morten Strøm hadde sin første arbeidsdag hos rørleggerbedriften Ragnar Svensen AS i Stavanger. Gjennom 5 tiår i et marked som har endret seg mye, har han opplevd tre generasjonsskifter med farfar, far og nå sønn, Roar Svensen, som leder.
Les mer

- Det vi trengte for å møte markedet fant vi ikke i de tradisjonelle rørleggerkjedene

Daglig leder Daniel Vibstad i rørleggerbedriften Vibstad VVS kom til et punkt da han innså at tradisjonelle kjeder ikke kunne hjelpe med det som skulle til for å møte kravene kundene stiller. - Vi fant det vi lette etter i FLOW Group.
Les mer

Tok grep for å komme til forhandlingsbordet med de profesjonelle kundene

Joakim Arnesen (38), daglig leder i FLOW Meisingset VVS, har vært med på en spennende reise i et marked som har endret seg mye på kort tid. - Vi måtte snu måten vi tenker på for å nå frem til de større profesjonelle kundene. Da kom vi til forhandlingsbordet, forteller han.
Les mer

De profesjonelle kundene krever at vi som leverandører er like profesjonelle som dem selv

- Det er utfordrende for en mellomstor bedrift alene å holde tritt med kravene som markedet stiller, og utfordringene vil fortsette å øke, mener daglig leder Mads Meisingset (51) i FLOW Group.
Les mer